natuurpad.jpg

Meditatietuin

Meditatietuin Leefbeeld, een zintuiglijk avontuur.

De elementen water, vuur, aarde en lucht in een prikkelende ontmoeting met horen, zien, ruiken en proeven. Al kuierend door de tuin hoor je de vogels en het meanderen van het water, ruik je de kenmerkende bosgeur en de bloemen en zie je wellicht enkele bosdieren, huisdieren (Karel, Evita, Banjer en Bella) en verborgen hoekjes en kunstwerken.

 Tuin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Vijver

Flowform close-up

In onze vijver bevindt zich het waterornament 'Flowform'.

Het water in dit ornament stroomt in een lemniscaatvorm, een eeuwigdurende beweging. Deze waterbeweging, waarvan het geluid lijkt op het meanderen van een natuurlijke beek, werkt positief op levende organismen waarmee het water in contact komt. 


Op de bezoeker heeft het meanderen een rustgevende werking door het geluid en de fascinerende stroombeweging in de flowform. Flowforms zijn ontwikkeld door de Engelse beeldhouwer en wateronderzoeker John Wilkes. 

 

Verwonderhoek

Verwonderhoek nieuw

 

 

 

 

 

 

 

  

  


Neem gerust plaats in onze verwonderhoek en laat je verwonderen. Hier kun je kunst met een knipoog aanschouwen, een inzichtskaart trekken, een boek(je) lezen, een boodschap achterlaten, een verwondergesprek voeren met jezelf of een ander. Als je wilt onder het genot van een kopje koffie of thee.

 

Meditatiehuisje 'Muze'

Muze
Voel je welkom in ons meditatiehuisje 'Muze'.

Een plek waar alle geloven welkom zijn. Een plek waar je even ongestoord mag overdenken, mediteren, bidden, mantra zingen en zelfs een kaarsje of wierook mag branden. Met of zonder achtergrond muziek. Een plek waar je een moment in jezelf mag keren alvorens weer naar buiten te keren.


Als gast staat het je vrij het bordje 'muzemomentje in werking' aan de deur te hangen. Het teken dat het meditatiehuisje bezet is.

 Muze binnen 2

 

Inkijk in 'Muze'

Waarom ons meditatiehuisje 'Muze' heet kun je hier vinden.

 

 

 

 

 

 

Onze Boeddha

Boedha

De mudra (stand van de handen) in ontvangen en schenken.

Ik schenk aan de (spirituele) wereld en ontvang van de (spirituele) wereld

Ik schenk aan de aarde en ontvang van de aarde

 


Wat reflecteert deze Boeddha jou in het dagelijkse leven?

Is er bij jou balans in het schenken en ontvangen, of is er sprake van disbalans?
Wat doe jij in jouw dagelijkse leven het meest: geven of ontvangen?

Wat zou je willen ontvangen en wat zou je willen geven aan de wereld?
Voel je vrij om jouw (anonieme) wens in de wensenpot te stoppen. Tijdens de jaarwisseling gaan we alle wensbriefjes in het vuur leggen zodat de rook jouw wensen met zich mee neemt naar de spirituele wereld.

Onze inspiratie 'Shri Mataj Nirmala Devi'

In de stilte voorbij je gedachten,

vind je innerlijke rust.

  

Verwonderbord

Wij zijn lichtpuntjes aan het 'Vindselen'.

Doe je mee....

Agenda

Een agendaplanning hebben we losgelaten! We laten ons meebewegen met de activiteiten waar de behoefte naar uitgaat. Vanuit ons, en vanuit jullie! Dus wil je met een specifieke activiteit starten, bel ons dan om een afspraak te maken. Of check regelmatig onze website voor de (spontane) activiteiten die bij ons in beweging zijn gekomen. Nog beter, meld je aan voor onze verwondermails via info@leefbeeld.nl

Namasté, 
Carolien en Roger