natuurpad.jpg

SoulCollage® Workshops

 

SoulCollage.logo smallSoulCollage® Introductieworkshop
Een workshop waarin je de basis van SoulCollage® leert kennen.

Na een korte uitleg over SoulCollage® ga je je eigen kaarten maken vanuit je intuïtie.
Zonder bewust te zoeken, en zonder thema, kies je de afbeeldingen die jou aanspreken. Dit werkt in het begin het beste en het gemakkelijkst.

Daarna worden de kaarten gebruikt om bij je innerlijke wijsheid te komen. Hiervoor gebruikt SoulCollage® een eenvoudige, maar zeer krachtige methode. Het maken van de kaarten is heerlijk ontspannend en inspirerend om te doen. Het vervolgproces 'Ik ben degene die...' met de kaarten zorgt voor de verwondering en verdieping. Daar wordt de kracht van SoulCollage® zichtbaar en voelbaar!

SC De Onbevreesde SC Onvoorwaardelijk

 
Voor wie is deze SoulCollage® Introductieworkshop bestemd?

Voor iedereen! Je hoeft zeker niet creatief te zijn om een SoulCollage® te maken.
Je gaat tenslotte op zoek naar afbeeldingen die jou raken, om welke reden dan ook. Reden waarom deze workshop geschikt is voor vrouwen, mannen, jong en oud. Zelfs kinderen vinden deze workshops heel leuk om te doen. Ook mensen die al eerder een workshop SoulCollage® hebben gevolgd kunnen hier aan deelnemen.

Deze workshop is een mooie inleiding voor de verdiepende SoulCollage® workshops. Je kunt natuurlijk ook gelijk kiezen voor een thema workshop wanneer je dat meer aanspreekt. Kijk daarvoor bij de SoulCollage® Themaworkshops.

Raadpleeg de agenda om te zien wanneer de SoulCollage® Introductieworkshops gegeven worden. Ook kan deze cursus bij een deelnemer thuis gegeven worden. Deelname voor de gastvrouw/gastheer is dan gratis (minimaal 5 deelnemers).

De prijs voor een SoulCollage® introductieworkshop bedraagt:

 • Workshop van 2,5 uur € 35,- p.p. (inclusief koffie/thee en wat lekkers)
 • Workshop van 4 uur € 55,- p.p. (inclusief koffie/thee en wat lekkers)

SC Bescherming

SoulCollage® Inloopavond - elke 1e woensdag van de maand
Op een gezellige en ontspannen wijze werken aan het uitbreiden van jouw verzameling kaarten. Tijdens deze avond kun je kaarten maken en/of een kaart lezen. Geen specifieke workshopbegeleiding.
Kosten € 15,00 p.p.per avond of een 10-rittenkaart voor € 125,- (inclusief materialen, koffie/thee en wat lekkers).


SoulCollage® Themaworkshops
Workshop waarin je gericht de verdieping aangaat op een bepaald thema.  De thema's worden afgewisseld en kunnen bestaan uit één bijeenkomst of een serie van bijeenkomsten.

Kaart Overpeinzing 25

Welke Themaworkshops zijn er:

 • Je hand als spiegel en gids; een handdruk met jezelf (handenmeditatie).
  • ik ben oke
  • ik wijs niet naar de ander
  • ik ben stuurman/-vrouw van mijn eigen leven
  • ik ben trouw aan mijzelf
  • ik geniet van het kleine
  • ik schenk aan boven en ontvang van boven
  • ik schenk aan de wereld en ontvang van de wereld
 • Innerlijke persoonlijkheden
  Herken je één of meerdere van deze eigenschappen in jezelf 'de verzorgende, de uitdagende, de perfectionist, de betweter, de creatieveling, de criticus, de in-controle-blijver, de doorpakker, de reiziger, etc.'. Het zijn die stemmetjes in jou die schreeuwen 'doe dit, doe dat, ja maar, kijk uit, volg je hart/passie, blijf zitten waar je zit enz. Het is een drukte van belang met al deze stemmetjes in ons hoofd. De ene stem is luid, de andere stem is bijna stil. Hun volume bepaalt hoe jij reageert op mensen, situaties en uitdagingen. In deze workshop ga je jouw kwaliteiten en valkuilen zichtbaar maken via je 'innerlijke persoonlijkheden'. Je wordt uitgedaagd elke kaart dieper te onderzoeken en zodoende te ontdekken wat die je vertelt over jouw innerlijke persoonlijkheid. Wat is haar/zijn kracht, wat is haar/zijn zwakte. Door deze stemmen zichtbaar te maken en een hoorbare stem te geven kun je ze zelf inzetten als krachtbron in plaats van dat je overvallen wordt door deze eigenschap.
 • Archetypen en hun universele kracht
  Welke rol hebben de universele archetypes in jouw leven; hoe kunnen zij jouw innerlijke persoonlijkheden begeleiden en versterken. Archetypen maken deel uit van ons collectieve geheugen. Wereldwijd weet men al eeuwen lang wat er bedoeld wordt met bijv. De Dromer, De Krijger, De Vader/Moeder, De Held, De Clown, Het Slachtoffer etc. Deze universele eigenschappen noemen we Archetypen. De grootsheid en kracht van hun eigenschappen passen daardoor in het grote verhaal (overlevering). Onze innerlijke persoonlijkheden zijn een afgeleide/spiegeling van het grote archetypen verhaal. Kom ontdekken hoe jouw persoonlijke eigenschappen versterkt of afgezwakt kunnen worden door deze universele krachten. Kom ontdekken welke combinaties er kunnen ontstaan in archetypes (bijv. De Leider en De Duivel kan een Meedogenloze Leider opleveren) en hun uitwerking op jouw innerlijke persoonlijkheden.
 • 7-Chakra's en jouw krachtdieren 
  Ontmoet de dieren die jou ondersteunen, uitdagen en vergezellen tijdens jouw reis door de 7-chakra's
  (7 lichamelijke energiewielen). Ieder dier heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en kenmerken. Door deze eigenschappen en kenmerken kan jij het dier (soms op onbewust niveau) bewonderen, verbinding mee voelen, afgunstig op zijn, angst voor hebben, etc. Door de eigenschappen van de chakra's te combineren met die van de dieren (her)ontdek jij jouw eigen krachtdieren. Hun typerende eigenschappen en kenmerken kunnen jou ondersteunen in het dagelijks leven.
 • (Her)Ontdek 'De stille plek in jezelf'
  Trapsgewijs (laag-voor-laag) afdalen vanuit de dagelijkse drukte naar jouw innerlijke stille plek. Daarna ga je jouw stille plek verbeelden om daarna de wijsheid van de stilte te horen. Wat heeft jouw stille plek te 'zeggen', wat heb jij nodig om daar contact mee te maken? Dagelijks contact maken met jouw unieke SoulCollage® kaart 'De Stille Plek' is een eenvoudige manier om tot, en bij!, jezelf te komen/blijven. Innerlijke rust!
 • Leef je droom; transformeer JA-maar in JA!
  Verbeeld je droom(leven), je passie,  zonder het bekende JA-maar en ervaar jouw eigen innerlijke JA!-kracht. Wat is jouw passie, waar gaat jouw innerlijke vuur van vlammen? Wat belemmert jou om jouw innerlijke vuur op te stoken? Wat heb jij nodig om te kunnen vlammen en zodoende jouw droom werkelijkheid te laten worden. Je gaat dit intuïtief verbeelden in een SoulCollage® kaart. Daarna wordt de dialoog gestart met de belemmerende JA-maar! en de vlammende JA! krachten. Door een affirmatie ga je jouw vuur dagelijks laten vlammen.
 • Anima en Animus; de kracht van het vrouwelijke en het mannelijke
  (Her)Ontdek de kwaliteiten, de licht- en schaduwzijde, van het vrouwelijke en mannelijke in jezelf. Wat is jouw beeld en verlangen van beide kwaliteiten? Hoe is bij jou de balans tussen beiden? Wat heb jij nodig om jouw Anima en Animus een dans te laten uitvoeren en zodoende in balans te komen/blijven?
  Anima is hoedster van het 2e chakra (kleur oranje) en staat voor sexualiteit, dromen, passie, het leven geven. Animus is hoeder van het 3e chakra (kleur geel) en staat voor krijger, recht op doel af, sterk. Beiden zijn in elk mens aanwezig. In deze workshop ga je ontdekken of er in jouw dagelijks leven een 'te' staat voor de één of de ander. Door ze te verbeelden krijg je (in)zicht op jouw handelen in het dagelijks leven, jouw reactie op situaties en mensen. De dialoog leert jou wat je nodig hebt om daar balans in te brengen. 
 • De zwijgende 3-Eenheid: De Bron, De Zielsessentie en De Getuige 
  De 3-Eenheid Kaarten in SoulCollage® staan voor drie universele krachten: de Bron, de Zielsessentie en de Getuige. Ze zijn zwijgend en in liefdevolle ondersteuning aanwezig. Zij spreken tot ons vanuit ons 'zijn', in stilte. De 3-Eenheid ondersteunt, begeleidt en voedt alle facetten van onze persoonlijkheid die wij in onze SoulCollages zichtbaar maken. Wat zijn De Bron, De Zielsessentie en De Getuige? In SoulCollage® gaan we uit van de gedachte dat wij mensen voortkomen uit De Bron. De Bron van alles waarnaar we ook weer terugkeren als ons leven eindigt. Ieder mens draagt een vonk van deze (goddelijke/spirituele) Bron in zich. Deze vonk noemen we de Zielsessentie. De Zielsessentie is jouw reden, jouw doel, voor dit leven. De Bron en onze Zielsessentie worden niet beïnvloed door welke invloed van buiten dan ook. Zij zijn zoals ze zijn. De Getuige stelt ons in staat de wereld en onze plaats, ons handelen, erin te observeren, zonder oordeel. Los van ons ego! In deze workshop gaan we contact maken met deze 3-Eenheid en hun betekenis op persoonlijk niveau. Een verrijkende workshop voor iedereen om je eigen spiritualiteit te verbeelden en te bekrachtigen.

Hou de agenda in de gaten voor thema's, data en prijzen.


SoulCollage® Readings

In deze workshop worden geen kaarten gemaakt maar gaan we de kaarten in kleine groepjes 'readen'. Eerst ga je op zoek naar een vraag waar jij antwoord of inzicht op wilt krijgen. Na een 'blinde' keuze uit de (eigen) kaarten bespreek je jouw vraag met de kaarten. Eerst het 'ik ben degene die' proces om jouw kaart te leren kennen, daarna vraag je antwoorden m.b.t. jouw vraag. Wat een innerlijke wijsheid komt er dan naar buiten. Een cadeau aan jezelf!

Ook deze cursus kan bij een deelnemer thuis gegeven worden. Deelname voor de gastvrouw is dan gratis (minimaal 4 deelnemers). De prijs voor een SoulCollage® Reading workshop bedraagt € 25,- p.p. (incl. koffie/thee en wat lekkers).


Wil je meer informatie over SoulCollage® of één van de workshops? Neem dan contact op met Carolien.
Een ander (specifiek) thema ** een andere datum ** een andere lokatie (kan ook bij jou thuis) ** workshop voor een specifieke groep (ook zakelijk) ** een VIP-workshop (1 of 2 personen)** INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN EN PRIJZEN.

Gun jezelf, of een ander!, dit cadeau.
Ook cadeaubonnen zijn mogelijk.

 Graag tot ziens bij één van de workshops in het sfeervolle atelier van Leefbeeld of op lokatie.

Leefbeeld ATELIER website
Oude Atelier! Foto nieuwe ruimte volgt z.s.m.

Carolien website 2

 

Warme groet,
Carolien

 

Luisterend Oor

Luisterend-Oor

 

'Aandacht helpt om de scheiding van ik en wereld
te overwinnen en brengt ons in bewust
en intens contact met het leven'.

Jon Kabat-Zinn

 

Een luisterend oor vinden is niet altijd even gemakkelijk. Daar kunnen meerdere redenen voor zijn, bijvoorbeeld angst, eenzaamheid, verdriet.

Het niet kunnen vertellen van datgene dat je bezig houdt kan je benauwen; je de adem benemen. Door te vertellen lucht je je hart. Daarbij kan het helpen om het eens aan een onbekende te vertellen.
Daarom biedt Leefbeed 'Luisterend Oor'.

Een luisterend oor bieden...de naam zegt het eigenlijk al. Jij vertelt en ik luister.
Luisteren zonder oordeel, zonder mening, zonder tegenspraak maar met onvoorwaardelijke aandacht voor jou.
Jouw verhaal blijft jouw verhaal en verdwijnt bij mij na ons afscheid. Een Luisterend Oor kun je vinden bij zowel Carolien als Roger. 

Jij bepaalt:
* waar je je verhaal wilt doen. Binnen, buiten, bij jou, bij mij, zittend, lopend, ergens in de natuur, je zegt het maar.
* hoe vaak je je hart wilt luchten; éénmalig of regelmatig.
* hoe lang of kort het gesprek duurt.
* waarover je wilt praten. Kan zelfs per keer verschillen?
Kortom: jij bepaalt!


Tarief
Het uurtarief bedraagt € 37,50 per uur (incl. BTW).
Bij luistercontact op locatie worden ook de reistijd en reiskosten in rekening gebracht.
In verband met jouw privacy, en het afscheid na het luistercontact, geldt hiervoor contante betaling.


Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wellicht tot ziens zodat één van ons een stukje met je mee kan lopen en een luisterend oor kan bieden.

Carolien website 2Roger website

            Carolien                                   Roger

 

 

Wie is Carolien Philippo?

Carolien website 2Ik, Carolien Philippo, ben Herstel- en Inspiratie Coach, creatief begeleider/trainer, vertrouwenspersoon, facilitator Chakradance™, facilitator SoulCollage®, Labyrintwerker, (levens)kunstenaar en sinds 10-1-2013 mede-eigenaar van "Leefbeeld, vindplaats voor coaching en verwondering". Op 16 april 1965 kwam ik op de wereld als dochter van Gerrit en Rita Philippo.

 
Hoe sta ik in het leven?

Ik besef dat ik een keuze heb in hoe ik met gebeurtenissen in mijn leven omga en welke impact ze hebben op mijn verdere leven. Dit geldt voor de fijne, blije gebeurtenissen maar zeker voor de verdrietige, pijnlijke gebeurtenissen. Het maken van een keuze is zeker niet altijd even gemakkelijk maar ik besef heel goed dat deze keuzes mijn levensenergie bepalen.


Ook ik heb in mijn leven de nodige (grote) tegenslagen ondervonden. Als ik reflecteer op deze gebeurtenissen, en evalueer hoe mijn leven nadien vorm heeft gekregen, voel ik mij dankbaar en trots. Ik ben trots op de getoonde veerkracht bij tegenslagen. Daardoor kan ik nog meer genieten van het 'kleine' en kies ik bewust voor het positieve en mooie in het leven. Ik ben vooral dankbaar dat al deze levenservaring een ondersteuning mag zijn bij het begeleiden van andere mensen.
De opleiding tot Kunstzinnig Dynamisch Coach bij De Kleine Tiki en de start van Leefbeeld is dan ook voor mij een natuurlijk vervolg op mijn levensvisie en levenshouding.

 

Wat betekent Leefbeeld voor mij?

Leefbeeld is voor mij De Vindplaats waar mijn passie en kwaliteiten elkaar ontmoeten en omarmen, waar mijn ogen van gaan twinkelen! Het ONTdekken, verbinden, enthousiasmeren, verwonderen en het verdiepend prikkelen van mensen zijn kwaliteiten die mij op het lijf geschreven zijn. Mijn passie voor beeldend werk, de natuur, het labyrint, en vooral voor mensen!, kan ik volledig kwijt in de coaching en de workshops/trainingen. 
Dat ik daarmee als coach of trainer een ander mens mag begeleiden bij vraagstukken, uitdagingen of problemen vind ik heel bijzonder. Doordat ik een stukje meeloop op hun levenspad ben ik getuige van een diversiteit aan inzicht, heelheid en inspiratie. 


Dit is in het kort wie ik ben en hoe ik in het leven sta. Hopelijk heb ik je geïnspireerd om eens kennis te komen maken via coaching of een workshop bij Leefbeeld. Dag mooi mens, hopelijk tot ziens.


Lieve groet, Carolien Philippo

Gerrit en Rita Philippo WEBSITENOTE: Ik wil heel graag mijn ouders, Gerrit en Rita Philippo, bedanken dat zij mij zo liefdevol het leven hebben gegeven. Mede dank zij jullie ben ik gekomen waar ik nu ben.

Als wij elkaar weerzien kan ik jullie trots vertellen over de 'time between'.

Welkom

Fijn dat wij op dit moment een stukje met je mee mogen lopen tijdens jouw levenswandeling. Wat kun je vinden bij 'Leefbeeld, vindplaats voor coaching en verwondering'? 

Coaching-Heelbeelden

 


COACHING

 Kunstzinnig Dynamisch Coachen (KDC)

KDC betekent op een creatieve manier jouw persoonlijke proces in beweging zetten. Vragen, dilemma's of problemen worden vanuit je innerlijk beantwoord en in een beeldende taal vorm gegeven. Dit kan door middel van schilderen, boetseren, tekenen/kleuren, schrijven maar ook door te bewegen, stemgeluid te maken of te werken met metaforen. Je hoeft geen kunstenaar te zijn, integendeel! Iedereen is al onbewust creatief van zichzelf. De kunst (en kracht!) is je onderbewuste als inspiratiebron te benutten. Meer info lees hier.

Wielwerk® Coaching
Vragen, dilemma's of problemen worden met behulp van het cyclische van de natuur onderzocht en beantwoord. Zoals de natuur een voortdurende (natuurlijke) beweging heeft met een eigen ritme en richting, zo heeft de mens zijn eigen cyclus. Beide bewegingen kunnen aan elkaar gespiegeld worden. Elke windrichting heeft, net zoals de seizoenen, specifieke eigenschappen, kwaliteiten en kenmerken. Eigenschappen, kwaliteiten en kenmerken die ook in de mens aanwezig zijn! Zo binnen, zo buiten zeggen we dan! Meer info lees hier.

Groepscoaching, -begeleiding, -training
Een groep mensen tegelijk coachen en begeleiden is uitermate effectief en kan ingezet worden bij uiteenlopende vraagstukken. Kijk meer info lees hier.

Luisterend Oor
Het niet kunnen vertellen van datgene dat je bezig houdt kan je benauwen;  je de adem benemen. Door te vertellen creëer je een gevoel van ruimte in je lichaam en geest. Soms voelt het niet goed er over te praten met iemand die dicht bij je staat. Een persoon die 'op afstand' staat kan dan jouw luisterend oor zijn. Meer info lees hier.

Kijk voor een uitgebreidere uitleg onder Coaching.

 Coaching - Levensspiraal web

 WORKSHOPS / ACTIVITEITEN

 

SoulCollage®
Het maken van een SoulCollage® kaart brengt je in contact met je intuïtie. Jouw intuïtieve kaart geeft je daarmee antwoord op vragen over jezelf en de wereld om je heen. Het maken van een SoulCollage® is eenvoudig, leuk en ontspannend om te doen en daarom geschikt voor iedereen. Meer info.

Chakradance™
Het dansen van de 7-Chakra's is als het dansen door 7 verschillende innerlijke landschappen. Elk met zijn eigen lessen, betekenissen en verhalen. We onderzoeken onze instincten, onze vrijheid en passie, onze kracht, hoe we liefhebben, hoe we communiceren, onze intuïtie en onze spiritualiteit. Meer info.

Vrouwencirkel Heerde
Elke Volle Maan een verbindende ontmoeting in ons 'VrouwZijn'. Een plek waarin Samen Zijn centraal staat. Samen de unieke kracht, boodschap en werking van de Volle Maan in die periode ervaren. Een samenzijn zonder 'moeten'. Een samenzijn waarin jij jezelf mag ontmoeten en je verbonden mag voelen met de bijzondere Vrouwenenergie. Een lach wordt misschien afgewisseld met een traan. Misschien vanuit stilte of wellicht vanuit een dynamische ontlading. Luisteren naar het verhaal van de ander(en) brengt ook jou weer dichter bij jouw bewust 'VrouwZijn'. Wees Welkom...en laat je spiegelen en verwonderen!

Maximaal 13 vrouwen per (vaste) groep (13 manen).

LeefBeeld maken, van Binnen naar Buiten en van Buiten naar Binnen.
Door de natuur in te gaan en daarna binnen (of buiten) de intuïtief verzamelde materialen te verwerken tot jouw eigen LeefBeeld. Meer info.

Meditatief wandelen, een ontmoeting met jezelf.
Onze meditatieve wandeling is boven alles een zintuiglijke meditatieve ervaring. De stiltewandeling duurt ongeveer 2,5 uur waarin meditatie- en visualisatiemomenten zijn opgenomen. Aansluitend is er een eenvoudig biologisch ontbijt (zonsopgang) of biologische hapjes (zonsondergang) Meer info.

Labyrint activiteiten, een weg van innerlijke bewustwording die begeleid en onbegeleid bewandeld kan worden. Voor meer informatie over de diverse workshops en labyrint bewandelen/themalopen klik hier.
Meer achtergrond informatie over het labyrint, en specifiek over het labyrint van Leefbeeld, vind je hier.

Kijk voor specifieke informatie onder Workshops.

Coaching - Verbinding

SPECIAALTJES, van ons voor jou.

 

 

Meditatietuin 'Leefbeeld'
Voor de deelnemers aan onze workshops en coaching bieden wij 'Meditatietuin Leefbeeld,  een zintuiglijk avontuur'. De elementen water, vuur , aarde en lucht in een prikkelende ontmoeting met horen, zien, ruiken en proeven. Meer info.
 

Labyrint
Een meditatieve reis. Door het belopen van het labyrint maak je contact met je innerlijke bron wat leidt tot een versterkt bewustzijn. Meer info.
 
Kijk voor specifieke informatie onder Speciaaltjes.


Ben je geprikkeld door ons aanbod
?

Ja, wandel dan een stukje verder door onze website, wij lopen met je mee.

Misschien, maar is jouw specifieke vraag nog niet beantwoord? Je mag ons altijd bellen of mailen. Kijk onder contact.

Nee, jammer maar heel fijn dat wij een stukje met je mee mochten lopen. Wie weet treffen we elkaar nog eens op een ander moment in dit leven. Dag mooi mens.

Vrouwencirkel Heerde

Locatie en Omgeving

omgeving aangepastLeefbeeld heeft haar thuis gevonden op de Veluwe aan Sprengenweg 3 te Heerde.

Temidden van bos en heide, omringt door zoveel leven, waarderen wij onze lokatie als een bijzonder waardevol cadeau. Ons eigen Serendipity! 
 

Deze unieke plek heeft ons in nauw contact gebracht met (het cyclische van) de natuur. Het komen en gaan van de seizoen, het komen (en gaan) van leven, bewustwording.
Wij hebben dan ook veel respect voor alles dat groeit en bloeit, kortom voor alles dat leeft en geleefd heeft. Dit respect is de basis van Leefbeeld en hoe wij in het leven staan. Wij voelens ons dankbaar.

Als deelnemer aan coaching en/of workshop verheugen wij ons erop je te mogen verwelkomen op deze bijzondere plek en in ons fijne ruimte.

 

 

Foto's Omgeving

Omgeving-Pluizenmeertje3Omgeving-RenderklippenOmgeving-SprengenOmgeving-Renderklippen2Omgeving-Renderklippen UitkijkOmgeving-Schaapskudde verblijfOmgeving-Schaapskudde

Foto (van links naar rechts per rij)

 1. Pluizenmeertje
 2. Renderklippen
 3. Sprengen en beken
 4. Heide
 5. 't Spiekertje
 6. Verblijf schaapskudde Heerde/Epe
 7. Schaapskudde Heerde/Epe

 

Voor meer informatie over de omgeving zie:

VVV Heerde e.o.

 

 

 

Verwonderbord

Ik ben lichtpuntjes aan het 'Vindselen'.

Doe je mee....

Agenda

Een vollgedige agendaplanning voor 2020 hebben we vooralsnog ;-) losgelaten! We laten ons dit jaar heerlijk meebewegen met de activiteiten waar de behoefte naar uitgaat. Vanuit ons, en vanuit jullie! Dus wil je met een specifieke activiteit starten, bel ons dan om een afspraak te maken. En....check regelmatig onze website en onze fb-pagina voor de (spontane) activiteiten die bij ons in beweging zijn gekomen. Nog beter, meld je aan voor onze verwondermails via info@leefbeeld.nl

Beweeg je met ons mee dit jaar?

Namasté, 
Carolien en Roger